Новини Міжмор'я Польща

Пройшло друге слухання кандидата Польщі на комісара з сільського господарства

У Європарламенті пройшла друга і остання спроба Януша Войцєховського обійняти посаду комісара ЄС з питань сільського господарства

Вирівнювання сільськогосподарських субсидій, зменшення бюрократії, захист великих витрат на рільництво та його зміцнення на світових ринках. Такі завдання представив польський кандидат на посаду європейського комісара з питань сільського господарства Януш Войцєховський під час слухання у Європейському парламенті. Поляк також хоче зробити європейське рільництво більш конкурентним і полегшити життя фермерам, передає “Польське радіо”.

«Спільна сільськогосподарська політика вимагає спрощення та гармонізації. Я буду пропонувати та підтримувати зниження бюрократії, що обтяжує фермерів. Рільники хочуть працювати на землі, займатися землею і тваринами, а не заповненням численних формулярів», – сказав Януш Войцєховський.

Він теж підкреслив, що видатки на рільництво мають бути справедливими, а тому немає підстав для різних субсидій фермерам із Західної Європи та Центрально-Східної Європи. На погляд польського кандидата на комісара, «ми на доброму шляху до вирівнювання субсидій між державами та рільниками у межах країн». Януш Войцєховський пообіцяв робити все, аби це сталося якомога швидше. Він теж ствердив, що нерівність субсидій є болісною проблемою для фермерів у багатьох країнах, зокрема в Центральній та Східній Європі. Польський кандидат на комісара сказав теж про фінансові стимули для фермерів у межах екопрограм.

Це другий і останній шанс для польського кандидата, аби переконати євродепутатів у своїх професійних компетенціях. Позитивна оцінка комісії з питань сільського господарства потрібна, аби Януш Войцєховський став комісаром.

Related Posts