Молдова/Румунія

У порту Молдови спалахнув і обвалився 1000-тонний резервуар

У Молдові в Джурджулештському порту 16 січня спалахнув і обвалився резервуар для зберігання соняшникового шроту.

Про це повідомив Генінспекторат із надзвичайних ситуацій країни, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

Інцидент стався о 7:10 ранку. За попередньою інформацією, в резервуарі, де зберігалося понад 1000 тонн соняшникового шроту, сталося загоряння, внаслідок чого резервуар обвалився.

На місце прибули шість бригад рятувальників та пожежників. Вони намагаються ліквідувати займання.

Повідомляється, що внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

15 вересня 2022 року на території порту було зафіксовано перший інцидент із обвалом двох металевих силосів для зберігання соняшникового шроту об’ємом 1200 кубометрів кожен, що призвело до порушення технологічного процесу зберігання гранул у чотирьох сусідніх силосах.

13 листопада 2022 року всередині двох із чотирьох силосів підвищилася температура (до 100 ℃), а 30 грудня 2022 року, під час дій з евакуації продукту із силосів, один із силосів спалахнув.

Тоді рятувальники разом із працівниками об’єкта забезпечили заходи для охолодження силосів із безпечної відстані. Але небезпека займання та обвалення споруд залишилася високою.

Міжнародний порт Джурджулешти розташований за 133,8 км від Чорного моря на лівому березі річки Прут і Дунай у селі Джурджулешти. Він знаходиться в безпосередній близькості до молдавського кордону з Румунією та Україною.

Related Posts