НАТО Польща Про Україну

Анджей Дуда визнав, що опір та сміливість українців викликають подив

Президент Польщі наголосив, що абсурду війни потрібно покласти край, передає Польське радіо.

Важко уявити, що буде повномасштабна російська агресія, і що українці будуть чинити такий опір. На цьому наголосив під час Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі президент Польщі Анджей Дуда. Він високо оцінив мужність українців, які захищаються від російської агресії.

Анджей Дуда наголосив, що абсурду війни потрібно покласти край:

«Я не хочу говорити про надію, але я дуже радий, що українці такі сміливі. За день до вторгнення, за кілька годин до вторгнення, коли ми з президентом Литви Ґітанасом Науседою відвідали Київ, Володимир Зеленський сказав мені: “Ми дійсно готові і ніколи не здамося”.

Президент Польщі також наголосив на важливості поставок зброї в Україну. Як зазначив він, завдяки цьому Збройні сили України можуть ефективно протистояти агресору.

Подібної думки президент Литви Ґітанас Науседа. За його словами, в Євросоюзі є різні суспільні настрої щодо війни в Україні:

«Ми не можемо ігнорувати той факт, що ставлення німецького суспільства зовсім інше, ніж у Литві. І тому деякі політики змушені брати до уваги цю ситуацію. Й іноді це є причиною того, що деякі рішення у дуже важливих країнах Європейського Союзу та НАТО ухвалюють пізніше, ніж усі очікують і бажають. Тому ми бачимо затримки в процесі ухвалення рішень».

Уже кілька місяців тривають переговори про передачу Україні танків «Леопард». Машини перебувають на озброєнні кількох армій Європейського Союзу. Однак, «Леопарди» виробляються Німеччиною, тому Берлін повинен погодитися на їх передачу країні, що не входить до НАТО.

Рішення про підтримку союзників у допомозі Україні мають ухвалити ще цього тижня в німецькому Рамштайні.

Related Posts