Аналітика Новини Міжмор'я Про Україну

Росія готує війська до широкомасштабної агресії проти України – Генштаб

Російська Федерація готується до проведення широкомасштабної воєнної агресії проти України не лише по лінії зіткнення, а по всій лінії кордону.

Про це заявив начальник Головного управління підготовки, заступник начальника Генштабу Збройних сил України Олексій Таран в інтерв’ю виданню Тиждень, передає Укрінформ.

“Росія готується до проведення широкомасштабної воєнної агресії. Ці плани цілком очевидні. ЗСУ, відповідно, готуються до відсічі збройній агресії по всьому кордону України. Це стосується не лише лінії зіткнення, а й інших районів, починаючи з кордону з Білоруссю і далі поблизу Криму та Бессарабії. На сьогодні ми маємо достатню кількість підготовлених органів управління, які здатні планувати та керувати військами на цих важливих напрямках”, – наголосив Таран.

Він зазначив, що на початку агресії Україна мала лише чотири батальйонно-тактичні групи в ЗСУ, які на той момент були більш-менш готові до виконання завдань, решта сил перебувала в пунктах постійної дислокації і вважалася обмежено готовою або зовсім неготовою.

На сьогодні ЗСУ має готовими до виконання завдань за призначенням майже весь бойовий склад армії, запевнив Таран.

“Можемо порівняти ситуацію у 2014-му й тепер: 5 тактичних груп тоді й 17 бойових бригад у Сухопутних військах, 5 у ДШВ і 2 повноцінні бригади морських піхотинців сьогодні”, – повідомив начальник управління.

Як повідомлялося, 1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися, зокрема, про початок із 7 жовтня розведення сил і засобів біля Золотого і Петрівського на Донбасі. Однак, як повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, це розведення було відкладено через обстріли з боку бойовиків.

Своєю чергою у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати відведення бойовиків у рамках процесу розведення сил.

Related Posts