Новини Міжмор'я Позиція Польща

Новий Посол Ізраїлю в Польщі: Ми розвиватимемо хороші взаємини

В своєму першому інтерв’ю, яке він дав у Польщі, для Польського радіо, дипломат сказав, що має на темі розвивати економічні зв’язки та будувати позитивну картину обох країн

Александер Бег Зві підкреслив, що Польщу та Ізраїль поєднує не лише історія, але також багато спільних інтересів. Він нагадав, що взаємний торговий обіг вартий близько мільярда доларів, а щороку до Польщі приїжджає близько 300 тисяч ізраїльських туристів. Посол сказав, що образ Польщі в Ізраїлі систематично змінюється. – Ізраїльтяни приїжджають до Польщі, аби радіти тому всьому, що вони можуть тут побачити. Спочатку це були виїзди молоді до місць, пов’язаних із Голокостом. Зараз і далі є такі подорожі, вони – дуже важливі, але люди передусім приїжджають, аби побачити Польщу. В свою чергу, багато Поляків їздить до Ізраїлю. Це – дуже важливо, – розповідає Александер Бен Зві, передає “Польське радіо”.

Новий ізраїльський посол повідомив, що хотів би відвідати менші містечка і села в Польщі, особливо ті, які пов’язані зі спільною історією. «Варто пам’ятати про те, що є, наприклад, такі міста, як Плонськ, де народився засновник держави Ізраїль Давид Бен-Гуріон. Там і далі стоїть його будинок і є багато місць, пов’язаних з ним. Ми маємо багато місцевостей, які поєднані не з великою історією, але з історією на людському рівні», – підкреслив Посол.

Александер Без Зві – це професійний дипломат. 30 років тому він був одним із тих, хто відкривав ізраїльське посольство у Варшаві після того, як дві країни відновили дипломатичні відносини. Він також працював у Словаччині та Коста-Ріці. На посаді у Варшаві він замінить Анну Азарі.  

Related Posts