Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Польща допомагає сім’ям в Україні, які постраждали через війну на сході

Сьвєнтокшиське воєводство допомагає людям у Вінницькій області, котрі постраждали через війну з Росією

Одяг, комп’ютерні планшети, спортивний інвентар, книжки та компакт-диски подарує самоврядна влада Сьвєнтокшиського воєводства дітям та молоді з Вінницької області в Україні. Допомогу отримають родини, рідні яких постраждали внаслідок війни на сході країни, передає Польське радіо.

Подарунки від Сьвєнтокшиського воєводства передадуть 30 листопада польським родинам з партнерської Вінницької області. Вони отримають, зокрема, куртки, штани, спортивні костюми для гри у футбол.

“Ми хочемо, аби поляки, котрі живуть в Україні, знали, що тут, у Польщі, вони мають своїх земляків, котрі їх підтримують. Ми дбаємо про те, аби молоде покоління вивчало польську мову, відчувало нашу підтримку, аби вони приїжджали до Польщі та відвідували нашу країну та Сьвєнтокшиський регіон”, – сказала заступниця маршалека Свєнтокшиського воєводства Рената Янік.

Вона зазначила, що самоврядна влада воєводства постійно допомагає полякам в Україні. “Чотири роки до нас приїжджають діти з Вінницької області. Щороку у сьвєнтокшиському регіоні відпочиває група з приблизно 20 дітей”, – сказала Янік.

Цьогоріч допомогу отримають також полонійні організації у містах Бар, Хмільник, Брацлав, Козятин та Вінниця. “Це будуть планшети, книжки та компакт-диски з польськими творами, а також гобелени та прапори з польськими національними символами. Ми хочемо, аби молоді поляки в Україні вивчали польську літературу та були в курсі того, що відбувається у нас в країні”, – зазначила віцемаршалок Сьвєнтокшиського воєводства.

“Ми допомагаємо людям, яким насправді потрібна ця допомога. Через збройний конфлікт постраждало багато сімей, а серед них діти. Ми хочемо, аби у ці важкі миті вони відчували нашу підтримку і знали, що ми про них пам’ятаємо”, – додав член управління Сьвєнтокшиського воєводства Марек Йоньца.

Related Posts