Балтія Новини Міжмор'я Польща

Лінас Лінкявичус: литовсько-польські відносини добрі як ніколи

Інтерв’ю з міністром опублікував інтернет-портал литовського громадського мовника lrt.lt

Литовський міністр закордонних справ Лінас Лінкявичус розповів, що литовсько-польські відносини добрі як ніколи. Інтерв’ю з міністром опублікував інтернет-портал литовського громадського мовника lrt.lt., передає Польське радіо.

Про подробиці з Вільнюса повідомляє Каміль Залєвський:

«Міністр Лінкявічус зазначив, що добрі польсько-литовські відносини повинні бути використані для вирішення проблем, пов’язаних, зокрема, з національними меншинами. За його словами, тут не йдеться лише про становище поляків у Литві, але й литовців у Польщі. На його думку, литовська меншина, що мешкає у Сейнах та Пунську, також стикається з проблемами як у сфері культури, так і освіти.

Окрім цього, Лінас Лінкявічус прокоментував питання написання польських прізвищ у литовських документах. Він наголосив, що вирішення цієї проблеми, як і справ, пов’язаних з польською освітою в Литві, залежить від політичної волі з литовського боку. Однак, як він сказав, коли наші відносини настільки добрі, то ми можемо вирішувати давні проблеми і справи, в котрих ми просуваємося з великим зусиллям. І це варто використати».

Related Posts