Новини Міжмор'я Польща

У Страсбурзі відбудеться дискусія щодо верховенства права у Польщі

Ситуація в Польщі погіршується і під час дебатів євродепутати хочуть почути останню інформацію від представників Європейської комісії та Ради Європейського Союзу, передає Польське радіо.

Цього вівторка на сесії Європейського парламенту у Страсбурзі відбудеться дискусія на тему Польщі. Так вирішила більшість голів політичних партій. Підтверджуються неофіційні повідомлення кореспондентки Польського Радіо Беати Пломецької, яка вчора повідомила про рішення секретарів фракцій.

Запит щодо проведення дебатів внесли ліберали у відповідь на підписання президентом Польщі змін до законів про судоустрій. Вони написали, що ситуація у Польщі погіршується і під час дебатів хочуть почути найновішу інформацію від представників Європейської комісії та Ради ЄС.

Пропозицію організувати ще одну дискусію учора розкритикувала польська євродепутатка Ядвіґа Вісьнєвська. «Ця нескінченна історія з нібито порушенням верховенства права у Польщі. Судова система – це сфера держав-членів», – сказала Ядвіґа Вішнєвська.

Минулого разу депутати Європарламенту обговорювали питання верховенства права в Польщі у середині січня. Тоді більшість груп розкритикували зміни у судовій владі, вважаючи їх загрозою для незалежності в судоустрої Польщі. Євродепутати від Права і справедливості відкидали критику та стверджували, що реформа є необхідною та що судді мають гарантії незалежності.

Related Posts