Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Експрикордонникам, які вивезли Саакашвілі до Польщі, висунули підозру

Державне бюро розслідувань України повідомило про підозру в перевищенні влади колишнім прикордонникам, які 2018 року заарештували Міхеїла Саакашвілі і вивезли з Києва до Польщі, передає Польське радіо.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань провели обшуки на території Одеської області та в Києві і повідомили колишнім керівникам підрозділів Державної прикордонної служби України про підозру в перевищенні влади і незаконному переміщені Міхеїла Саакашвілі до Республіки Польща.

У лютому 2018 року спеціальні відділення Прикордонної служби затримали політика й провели його реадмісію до Варшави. Саме з Польщі він у вересні 2017 року «прибув, порушуючи українське законодавство». З Польщі Міхеїл Саакашвілі поїхав до Нідерландів.

Колишній президент Грузії, опісля голова Одеської ОДА вступив у конфлікт із тодішнім президентом України Петром Порошенком, якого звинуватив у корупції. В результаті президент Порошенко позбавив його громадянства.

Нинішній президент Володимир Зеленський на початку свого правління в травні минулого року відновив український паспорт Саакашвілі.

Related Posts