Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Про Україну

ЄС продовжує санкції проти Росії

Санкції проти Росії продовжуються на шість місяців через підрив територіальної цілісності України

Європейський Союз продовжив свої дипломатичні санкції проти Росії на шість місяців через підрив територіальної цілісності України. Таке рішення ухвалили міністри внутрішніх справ країн ЄС. Це була лише формальність, бо раніше посли держав-членів дали на це згоду, повідомляє Польське радіо.

Це рішення означає, що до середини вересня 175-и особам буде заборонено в’їжджати до Союзу та будуть мати заблоковані гроші в європейських банках. У чорному списку ЄС є сепаратисти з Криму, що підривають територіальну цілісність та суверенітет України, а також російські політики та військові, в тому числі кілька близьких соратників президента Владіміра Путіна.

Обмеження також включає 44 компанії, котрі все ще мали заморожені активи в ЄС. Ці санкції були введені у березні 2014 року та продовжуються без обговорення кожні пів року, оскільки вони не викликають ніяких суперечок.

Інакша ситуація з продовженням економічних санкцій проти Росії, введених у березні того ж року. З’являються голоси, що їх слід пом’якшити або призупинити. Так вважають країни, які мають тісні контакти з Росією. Однак досі переважало становище держав, які твердо виступали щодо Москви за порушення міжнародного права.

Related Posts