Новини Міжмор'я Польща

Опівночі 15 березня Польща закрила на десять днів свої кордони

Це означає, що на територію Польщі не зможуть в’їхати громадяни інших країн, за винятком окремих груп іноземців

Опівночі 15 березня Польща закрила на десять днів свої кордони. Таке рішення польський уряд прийняв у зв’язку з пандемією коронавірусу, в країні теж оголошено стан епідемічної загрози, передає Польське радіо.

Це означає значні обмеження у подорожах. Від неділі усі міжнародні залізничні та авіасполучення зупинено. Частина міжнародних потягів буде виконувати курси в межах країни. Польські авіалінії LOT зупинили регулярні авіасполучення на 14 днів, починаючи з 15 березня. Авіаперевізник Ryanair не буде виконувати сполучень до 31 березня, Wizzair не повідомив, коли відновить авіасполучення. Чартерні рейси до Польщі будуть відбуватися згідно з планом. Громадяни Польщі, котрі хочуть повернутися додому, можуть скористатися програмою “Lot Do Domu”, у рамках якої національний авіаперевізник буде проводити спеціальні рейси зі США, Великої Британії, Мальти і Кіпру. За різними даними, на даний момент поза кордонами Польщі перебуває від 200 до 400 тисяч поляків. 

Міністр внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Камінський закликав, щоби найближчим часом іноземці утрималися від поїздок до Польщі. В’їхати на територію Польщі зможуть, зокрема: іноземці, які мають дозвіл на тимчасове або постійне перебування на території Польщі; чоловіки і дружини громадян Польщі; діти громадян Польщі; іноземці з Картою поляка; члени дипломатичних місій та працівники дипломатичних установ; іноземці, які мають право працювати на території Польщі; іноземці, які мають транспортний засіб, що служить перевезенню товарів. На польсько-українському працюють три автомобільні пункти пропуску: Дорогуськ-Ягодин, Гребенне-Рава-Руська і Корчова-Краківець.
За даними Пункту дорожньої інформації, черга вантажних автомобілів до КПП в Дорогуську сягає 17 кілометрів. 

Від півночі 15 березня усі, хто повертається до Польщі з-за кордону, зобов’язані пройти 14-денний карантин.

Як повідомляється у розпорядженні Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, Польща залишає відкритими кордони для потоку товарів.

У зв’язку з розвитком епідеміологічної ситуації в Європі МЗС у Варшаві відкрило інфолінію про можливості перетину кордону (+48 22 523 8880).

Related Posts