Новини Міжмор'я Польща

Сейм прийняв нові положення, що доповнюють “антикризовий щит”

Фірми, в яких працює від 10 до 49 працівників зможуть подати заявку на звільнення від половини внесків ZUS протягом наступних трьох місяців, передає Польське радіо.

Сейм прийняв положення, яке має доповнити так званий “антикризовий щит”. Фірми, в яких працюють від 10 до 49 працівників зможуть подати заявку на звільнення від половини внесків ZUS протягом наступних трьох місяців. Фірми, що мають до 9-ти працівників, можуть скористатися повним звільненням. Загалом, запропоновано 77 поправок, декілька із них ухвалив Сейм. Однією з прийнятих поправок передбачається, що у разі оголошення стану епідемічної загрози прем’єр-міністр матиме право запровадити додатковий вихідний день.

Доповнений “Антикризовий щит” передбачає, між іншим, підтримку фермерів, які перебувають на карантині. За час вимушеної ізоляції вони отримуватимуть пільги у розмірі половини мінімальної заробітної плати, тобто близько 1300 злотих без ПДВ. Іншим рішенням є збільшення надбавки для самозайнятих осіб. Вони зможуть отримувати підтримку у розмірі 2080 злотих без ПДВ щомісяця протягом трьох місяців, а не протягом одного місяця, як зазначено у початковій версії “антикризового щита”.

За прийняття нових положень проголосувало 233 депутатів, 183 – проти, 37 – утрималися. Наступне засідання Сейму заплановано на 15-16 квітня.

Related Posts