Новини Міжмор'я Про Україну

Суд у РФ відмовив в апеляції арештованому кримчанину Яцкіну

Суддя міського суду Москви відмовила в апеляційній скарзі на подовження тримання під вартою громадянина України Івана Яцкіна.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Прокурор заявив, що не бачить підстав для скасування постанови суду першої інстанції (про продовження утримання під вартою, – ред.). Зрештою, суддя Коновалова так і вирішила, оголосивши резолютивну частину постанови апеляційної інстанції», – зазначив Полозов.

За його словами, відкинуті доводи захисту, викладені в доповненні до основної скарги, стосувалися ситуації з коронавірусною інфекцією в Москві, умов тюремної медицини, а також стану здоров’я Яцкіна, який має захворювання, що наражають його життя на суттєвий ризик у разі зараження вірусом (це підтверджується медичною довідкою, виданою адміністрацією СІЗО «Лефортово»).

«Після отримання тексту судового рішення у захисту з’явиться можливість звернутися до Європейського суду з прав людини у зв’язку з допущеними порушеннями конвенції щодо Івана Яцкіна», – додав адвокат.

За його словами, Яцкін розповів, що в «Лефортово» спеціальних протиепідемічних заходів не проводиться: «Раз на тиждень дезінфікують камеру. В обід видають половину цибулини як противірусний засіб. Але температуру не заміряють».

Полозов додав, що Яцкін, який брав участь у засіданні в режимі відеов’язку, був у масці, але її видали тільки перед судом. До того ж передачі в СІЗО не приймаються.

Як повідомлялося, в березні Лефортовський районний суд Москви подовжив термін утримання під вартою Івана Яцкіна на три місяці – до 16 червня.

Уродженець села Войкове Первомайського району АРК Іван Яцкін був затриманий восени 2019 року, наприкінці грудня його вивезли до Москви і утримують в СІЗО «Лефортово». Його обвинувачують у тому, що він, діючи в інтересах України, нібито передавав відомості, які становлять державну таємницю РФ.

У Яцкіна на утриманні четверо неповнолітніх дітей, причому молодша дочка народилася вже після його арешту.

Related Posts