НАТО Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

Президент Дуда поговорить із секретарем НАТО про COVID-19

Польща хоче запропонувати створення спеціальних військ для боротьби з коронавірусом у межах сил, які підтримує НАТО

Сьогодні опівдні (22 квітня) президент Анджей Дуда поговорить з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом. Як повідомив голова Бюро національної безпеки Польщі міністр Павел Сольох, розмова стосуватиметься ситуації, що пов’язана з епідемією COVID-19, та рішень, які дозволять реагувати на цю загрозу, передає Польське радіо.

«Президент хоче поговорити про роль НАТО у боротьбі з пандемією, зберігаючи здатність Альянсу стримувати та захищати», – вказав міністр Сольох. У цьому контексті президент Анджей Дуда хоче обговорити можливості Польщі щодо розподілу сил та ресурсів з метою підтримки союзників у боротьбі проти COVID-19.

Польща хоче запропонувати створення спеціальних військ для боротьби з коронавірусом у межах сил, які підтримує НАТО, і які служать для захисту від зброї масового знищення. Такі війська, на погляд президента Анджея Дуди, можуть бути успішно відправлені для боротьби з коронавірусом, – заявив міністр Павел Сольох.

Польща роками відокремлює війська проти зброї масового знищення в рамках сил реагування НАТО. Нині Польща є рамковою державою таких галузей, яка нараховує близько дев’ятисот людей. Значна частина цих сил може бути спрямована до боротьби з коронавірусом. 

Минулої суботи президент Анджей Дуда обговорив ситуацію, пов’язану з коронавірусом та наслідками епідемії для міжнародної спільноти з президентом США Дональдом Трампом. Під час цієї розмови політики також обговорили місію польських лікарів, які цього четверга вирушать до Чикаґо. Раніше поляки виконували подібні завдання в польовій лікарні в італійській Ломбардії.

Related Posts