Новини Міжмор'я Про Україну

«Нормандська» зустріч глав МЗС засвідчила, що взаємодія продовжується – експерт

Проведена напередодні відеоконференція міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії не принесла вагомих результатів, але домовленості про продовження дискусій – це позитивний чинник.

Таку думку у коментарі власному кореспондентові Укрінформу висловив провідний аналітик з питань безпеки та оборони Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (м. Брюссель) Брюно Лете.

«Очевидно, що тут треба розглядати стратегію, що маленькі кроки уперед – це краще, ніж тупцювання на місці», – переконаний експерт.

Він зауважив, що напередодні цієї відеоконференції на рівні глав МЗС ніхто не мав великих очікувань щодо її результатів. Але, переконаний Лете, факт її проведення засвідчив, що взаємодія між сторонами у нормандському форматі продовжується.

За оцінками експерта, деякі досягнуті міністрами незначні рішення повинні сприяти виконанню домовленостей Паризького саміту у нормандському форматі (9 грудня 2019 року).

Лете також позитивно оцінив домовленості глав МЗС нормандського формату продовжити онлайн-дискусії за кілька найближчих тижнів.

«Великий політичний прорив, якого так потребує східна Україна, все ще залишається далеким від досягнення», – переконаний експерт фонду Маршалла.

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня міністри закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії провели відеоконференцію. Формально захід приймав Берлін.

МЗС Франції також оприлюднило документальний фільм «Дипломатія в дії. Усією територією України».

Related Posts