Новини Міжмор'я Про Україну

Росія роздала на Донбасі 200 тисяч своїх паспортів

Росія вже понад рік тому створила можливість надання російського громадянства мешканцям окупованих українських територій

Росіяни видали 200 тисяч своїх паспортів мешканцям Донбасу. Про це повідомив представник українського уряду, відповідальний за окуповані території. Влада Російської Федерації вже понад рік тому створила можливість надання російського громадянства жителям окупованої території українських Донецької та Луганської областей, передає Польське радіо.

Про деталі з Києва повідомляє Павел Бушко:

«Про майже 200 тисяч розданих на Донбасі російських паспортів повідомив український віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Декілька місяців тому про таке число повідомляли російські ЗМІ. Український віце-прем’єр це підтвердив і зазначив, що, за українською інформацією, російське громадянство отримало керівництво і апарат влади так званих Донецької та Луганської народних республік. Через це, додав він, вони не зможуть брати участі в місцевих виборах, які мають стати важливим етапом мирного плану на Донбасі. Росія керує маріонетковими урядами невизнаних республік сепаратистів та надає їм військову підтримку, постачаючи зброю, боєприпаси і своїх солдатів».

Related Posts