Балтія Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Польща

Президенти Польщі, Литви і Румунії зробили спільну заяву у справі Білорусі

Глави держав запевнили, що вони як члени Європейського Союзу підтримують свободу, розвиток демократії та вільні вибори у Білорусі та її суверенітет

Президенти Польщі, Литви і Румунії зробили спільну заяву, у якій висловили підтримку для білорусів у побудові демократії. Як зазначено, йдеться про демократично вибрану владу, вільне громадянське суспільство, ринкову економіку та верховенство права, передає Польське радіо.

У заяві президенти закликали міжнародну спільноту, аби Євросоюз та країни-члени спільноти приєдналися до цієї заяви і спільно підготували пакет допомоги для Білорусі. Глави держав запевнили, що вони як члени Європейського Союзу підтримують свободу, розвиток демократії та вільні вибори у Білорусі та її суверенітет.

Президенти запропонували свої знання щодо проведення політичних та економічних реформ. «Ми віримо, що у рамках підтримки білорусів, ЄС як економічний гігант повинен запропонувати Білорусі допомогу у введенні змін у білоруській економіці», – написали державні лідери.

На їхню думку, серед пропозицій також повинні бути безвізовий рух із Білоруссю, після виконання необхідних умов, а також збільшення міжнародної присутності міжнародних фінансових інституцій у цій країні.

Related Posts