Новини Міжмор'я Позиція Польща

Збіґнєв Ґриґляс: Морська вітроенергетика стане потужним економічним імпульсом для Польщі

Праця над законопроєктом про підтримку поширення цього джерела електроенергії перебуває на завершальному етапі. Очікується, що він набуде чинності ще до кінця поточного року

Віцеміністр державних активів Збіґнєв Ґриґляс заявив, що морська вітроенергетика стане потужним економічним імпульсом для Польщі, передає Польське радіо.

Праця над законопроєктом про підтримку поширення цього джерела електроенергії перебуває на завершальному етапі. Очікується, що він набуде чинності ще до кінця поточного року.

Під час 6 Загальнопольського економічного саміту в Любліні віцеміністр Збіґнєв Ґриґляс повідомив, що це не лише економічний проєкт.

Минулого тижня у Щецині було підписано «Балтійську декларацію про морську вітроенергетику». Документом передбачається, зокрема, прискорення розвитку вітрових енергогенеруючих потужностей на Балтиці, координація та оптимізація дій, покликаних максимально використати енергетичний та економічний потенціал моря. Також ним було започатковано співпрацю в цій сфері країн регіону Балтійського моря.

Окрім Польщі, декларацію підписали Європейська комісія, Латвія, Литва, Естонія, Данія, Німеччина, Швеція та Фінляндія.

Related Posts