Новини Міжмор'я Позиція Про Україну

Саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 – Кулеба

Проведення саміту Кримської платформи заплановане на травень 2021 року в Києві.

Про це поінформував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, 5 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я сьогодні можу офіційно повідомити, що остаточно ухвалене рішення, що саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року. Дуже сподіваємося, що на той момент ситуація з пандемією стабілізується і ми матимемо нагоду успішно провести цей саміт у столиці України “, – сказав Кулеба.

Він поінформував, що ініціатива зі створення Кримської платформи динамічно розвивається.

«Ми ведемо активні консультації з партнерами, інформуємо їх про зміст, формат цієї платформи, як вона працюватиме, отримуємо позитивні відгуки від партнерів і готовність працювати над нашою пропозицією», – запевнив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 23 вересня представив в ООН концепцію Кримської платформи та запропонував міжнародним партнерам долучитися до цієї ініціативи, щоб об’єднати зусилля для деокупації Криму. Під час саміту Україна-ЄС 6 жовтня Євросоюз принципово підтвердив готовність до такої ініціативи. Зараз Україна проводить погодження цього питання на рівні національних урядів країн ЄС.

Related Posts