Новини Міжмор'я Про Україну

Диверсанти окупантів намагалися замінувати українські позиції на Донбасі

Українські військові зірвали спробу ворожої диверсійно-розвідувальної групи провести мінування позицій ЗСУ.

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об’єднаних сил, передає Укрінформ.

«У смузі відповідальності однієї з бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання неподалік Луганського, зі спостережного пункту було виявлено підхід ДРГ противника до українських позицій.

Злагодженими діями військовослужбовців підрозділів Об’єднаних сил було зірвано намагання ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ та відмовитися в подальшому від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 та споряджений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, які заборонені “Женевською конвенцією”. Окрім того, були виявлені особисті речі та бронежилет з позивними “Мартин”, “Худий” та “Григор”, 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм.

Підходи до українських позицій окупанти корегували за допомогою безпілотного літального апарата типу “Гранат”, який входить до комплексу забезпечення дій артилерії “Наводчик 2”. Завдяки зосереджувальному вогню та вмілим діям військовослужбовців батальйону, виявлений БПЛА було збито.

Про дії збройних формувань РФ та її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ.

Related Posts