Балтія Новини Міжмор'я

Польща загострює боротьбу з російською пропагандою

Російські інформаційні атаки проти Польщі базуються, зокрема, на поточних подіях у Республіці Польща. І їх кремль спрямовує проти Польщі. Автори дезінформаційної діяльності часто підживлюють реальні суспільні настрої для досягнення своїх цілей.

Операції з дезінформації проти Польщі, проведені останніми тижнями, стосувалися, зокрема, спроб створити паніку щодо тимчасового чи потенційного дефіциту певних послуг і товарів, а також щодо зростання цін. Про це директор департаменту національної безпеки та речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин написав у Твіттері, передає Західний інформаційний фронт.

За його словами, подібні питання будуть у фокусі москви й у майбутньом – кремль і надалі підігріватиме суспільні настрої проти польської держави.

Російські автори інформаційних спецоперацій дбають про розпалювання страху серед поляків, здійснення дій суспільства під тиском, генерування додаткових інформаційних стимулів, вигідних для агресора.

«Від реакції держави та суспільства залежить, чи вдасться нападникам досягнути цілей, ворожих Польщі та польським інтересам», – робить висновок Станіслав Жарин.

Свій ґрош у боротьбу проти російської пропаганди зробили і польські журналісти – минулого тижня представники Головної ради Асоціації польських журналістів (Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich – SPD) виступили із заявою осуду та суду російських пропагандистів.

«У зв’язку з варварським вторгненням Росії в незалежну Україну, що триває вже півроку, як представники Головної Управи Асоціації польських журналістів ми знову вимагаємо взяти на себе відповідальність за скоєні там злочини проти мирного населення, а не тільки проти бандитів у російській формі, а й проти «журналістів» – пропагандистів кремлівського режиму. Пропагандисти не лише дезінформують світову громадську думку про криваву агресію Москви проти України, але й спонукають її до боротьби з українцями в ім’я імперіалістичних інтересів Путіна та його прибічників», – йдеться у тексті заяви SPD.

Польська спілка журналістів пропонує таких російських пропагандистів, які видають себе за журналістів: Марґаріту Сімоньян, Владіміра Соловйова, Дмітрія Кісєльова, Ольґу Скабєєву та багато інших, після падіння путіна судити як військових злочинців!

«Це лише приклади брехунів і рейдерів, які прикидаються журналістами. Це найвідоміше обличчя російської пропаганди. На жаль, їх набагато більше, зважаючи на те, що в Росії зараз взагалі немає вільних ЗМІ.  Шахрайство, дезінформація і, насамперед, розпалювання ненависті, вбивства невинних людей у ​​незалежній країні ніколи не будуть вважатися журналістикою, а центри російської пропаганди ніколи не стануть ЗМІ. Тому світові журналістські організації та національні медіа-асоціації повинні постійно впливати на демократичні уряди та міжнародні інституції, щоби з огляду на очевидну необхідність готувати трибунали для бандитів російської армії, які сіють терор в Україні, також російських пропагандистів, які заохочують до агресії проти Україну в кремлівських ЗМІ вважають військовими злочинцями та намагаються виправдати масові вбивства, зґвалтування і пограбування», – сказано в заяві.

Нагадаємо, на початку липня польський урядовий портал опублікував перелік основних російських пропагандистів. Польська влада настільки ретельно подбала про інформаційну гігієну суспільства, що опублікувало фото кожного рашистського пропагандона та -пропагандистки. Так би мовити, щоби поляки знали в обличчя путінських холуїв.

Related Posts