Польща

Перед посольством рф у Варшаві вимагали визнати росію країною-терористом

Мітингувальники, серед яких були українці, поляки та білоруси, вимагали, серед іншого, визнати рф терористичною державою та видворити російського посла, повідомляє Польське радіо.

У понеділок перед посольством країни-терориста – росії – у Варшаві пройшла акція із засудження ракетних ударів рашистів по містах України. Мітингувальники вимагали визнати російську федерацію терористичною державою та витурити російського посла з Польщі.

У понеділок увечері численні протестувальники зібралися перед посольством росії у Варшаві. При собі вони мали прапори України, Польщі та Євросоюзу, а також біло-червоно-білі прапори білорусі. перед будівлею посольства було розгорнуто великий прапор в українських кольорах з червоно-білим серцем у центрі.

Деякі з учасників заходу принесли свічки. На банерах, серед інших, були написи: «росія – терористична держава», «путін терорист» і «путін бандит».

Демонстрація стала відповіддю на терористичні дії росії, включно з масованим ракетним обстрілом низки українських міст у понеділок.

Мітингувальники скандували: «путін геть!», «Терорист!» та «Геть фашизм!». Вони також вимагали видворення російського посла з Польщі та інших країн Євросоюзу. На адресу російських дипломатів мітингувальники вигукували: «повертайтеся в москву», «геть» та «йдіть…».

Також звучали вигуки на честь України та українських воїнів, люди теж скандували: «Хай живе Польща». Співали теж гімни України та Польщі.

У демонстрації, серед інших, взяв участь польський депутат Міхал Щерба. У своєму виступі він наголосив, що Польща має вжити рішучих кроків для визнання російської федерації терористичною державою, а польська влада має вислати російського посла.

У якийсь момент серед протестувальників зчинився переполох. Поліцейські вивели з натовпу молодого хлопця. За неофіційною інформацією, це був громадянин росії.

Речник Столичної поліції Сильвестр Марчак підтвердив, що «на чітку вимогу організаторів мітингу поліцейські забрали одну особу». «Крім того, ми оцінюємо, що було спокійно і безпечно», – сказав комісар.

Related Posts