Новини Міжмор'я Польща

До служби у польській армії є велике зацікавлення

Про це поінформував міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, підкресливши, що Польща повинна створити потенціал стримування, передає Польське радіо.

Віце-прем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив про те, що до служби у польській армії, зокрема у військах територіальної оборони, є велике зацікавлення.

Як заявив голова Міноборони Польщі в ефірі Польського радіо 24, держава хоче бути «гнучкою», коли йдеться про можливості підтримки оборони.

«Війська територіальної оборони у тому вигляді, що дає можливість поєднувати професійну діяльність зі службою у Війську Польському. На основі Закону про оборону Батьківщини ми також створили інший вид військової служби, активний резерв, тому ми гнучкі, ми намагаємося знайти пропозицію, яка охопить якомога більшу аудиторію, групи людей, та найголовніше: навіть якщо особа не стане професійним військовим, якщо не стане військовослужбовцем територіальної оборони, вона буде навчена, і це є цінністю», – наголосив віце-прем’єр-міністр.

Маріуш Блащак підкреслив, що Польща повинна створити потенціал стримування. За словами посадовця, не можна допустити до того, щоб навіть клаптик території Польщі був окупований агресором.

Related Posts