Новини Міжмор'я Польща

Посол назвав умову, за якої Польща може вступити у війну проти рф

Польща буде змушена вступити у війну з росією, якщо Україна не зможе захистити свою незалежність.

На цьому наголосив посол Польщі у Франції Ян Емерік Рощишевський, передає Укрінформ із посиланням на WP.

“Si l’Ukraine ne parvient pas à défendre son indépendance, nous n’aurons pas le choix, nous serons obligés de rentrer dans le conflit”, déclare Jan Emeryk Rościszewski, ambassadeur de Pologne en France

«Тому або Україна сьогодні буде захищати свою незалежність, а якщо вона цього не зробить, то ми будемо змушені втягнутися в цей конфлікт, тому що наші вищі цінності, які є основою нашої цивілізації, перебувають під загрозою, тому у нас не буде вибору», – заявив Рощишевський, коментуючи рішення влади передати Україні МіГ-29.

Своєю чергою посольство Польщі у Франції прокоментувало заяву Рощишевського, зазначивши, що деякі ЗМІ неправильно її інтерпретують.

“Ретельне прослуховування всієї розмови дозволяє зрозуміти, що не було жодного оголошення про пряму участь Польщі у війні, а лише попередження про наслідки, які може мати поразка України – можливість росії атакувати або залучити у війну балтійські країни та Польщу”, – йдеться у повідомленні посольства.

Нагадаємо: про відправку МіГ-29 Україні заявляли влади Польщі та Словаччини. Україна просить бойові літаки у партнерів практично від початку широкомасштабного російського вторгнення.

Польща та Словаччина тривалий час заявляли про можливість таких поставок, але не оголошували про них офіційно, очікуючи на узгодження ініціативи із західними союзниками.

Related Posts