Антиросійський фронт Балтія

Литва хоче заборонити росіянам купувати нерухомість і подаватися на громадянство

Сейм Литви у першому читанні схвалив законопроєкт, який забороняє громадянам Росії та Білорусі подавати заяви на громадянство, а також купувати нерухомість.

Про це йдеться у повідомленні на сайті парламенту Литви, пише “Європейська правда”.

Закон про міжнародні санкції планують доповнити новою главою, яка регулюватиме встановлення обмежувальних заходів законами Литви, якщо це не суперечить міжнародним зобов’язанням і праву ЄС.

“Переважна більшість громадян Росії підтримують загарбницькі військові дії своєї країни, вони не вживають заходів для припинення агресії режиму своєї країни, тому відповідальність лягає і на громадян цих країн.

Щоб змінити їхню поведінку, доцільно встановити обмежувальні заходи, пов’язані з можливістю громадян Росії та Білорусі відвідувати Литву і в’їжджати на територію Європейського Союзу”, – заявила заступниця міністра закордонних справ Литви Йовіта Нелюпшене, представляючи проєкт на засіданні Сейму.

Законопроєкт пропонує призупинити прийом візових клопотань від громадян Росії та Білорусі у візових установах Литви за кордоном, за винятком випадків, коли МЗС Литви виступає посередником у поданні візового клопотання.

Крім того, у разі ухвалення закону буде призупинено прийом заяв громадян Росії та Білорусі щодо набуття громадянства Литви.

Також пропонують призупинити право громадян Росії та юридичних осіб, які вони заснували або контролюють, набувати у власність нерухоме майно на території Литви, за винятком випадків, коли громадянин Росії має дозвіл на тимчасове проживання.

Законопроєкт передбачає посилення індивідуальних перевірок громадян Росії при переміщенні через зовнішній кордон ЄС на територію Литви.

Нагадаємо, Сейм Литви у вівторок ухвалив резолюцію “Про обмеження терористичного впливу Росії”, в якій закликав держави-партнери підготувати кроки для “повної міжнародної ізоляції” РФ.

Минулого тижня литовські парламенті також визнали терористичною організацією російську приватну військову компанію “Вагнер”.

Related Posts