Новини Міжмор'я Польща

Польська армія проходить навчання з використанням системи симуляції поля бою

Завдяки цій системі тренування відбуваються з максимальною реалістичністю, передає Польське радіо.

Міністр національної оборони Республіки Польща Маріуш Блащак заявив, що польська армія, оснащена сучасною технікою, повинна бути ідеально навчена. Саме для цього призначена комплексна система симуляції поля бою.

У п’ятницю, 6 жовтня, очільник Міноборони спостерігав за тим, як відбуваються тренування з використанням цієї системи бійців 12-ї Щецинської механізованої дивізії на полігоні в селі Олешно у ґміні Дравсько-Поморське Західнопоморського воєводства.

«Я переконаний, що так само, як і в ґміні Дравсько-Поморське, ми створимо також інші полігони в нашій країні. Вже під час розмови з начальником Генштабу, генеральним командиром ми сказали, що це має бути стандартом, коли йдеться про тренування польської армії. Я дуже радий, що і в цій галузі є прорив з точки зору можливостей та спроможностей польської армії», — наголосив Маріуш Блащак, додавши, що завдяки використанню системи симуляції поля бою вправи будуть проводитися з максимальною реалістичністю діяльності.

Центр бойової підготовки «Дравсько» є одним із найбільших полігонів у Європі, де є тактичні навчальні майданчики, стрільбища, спеціалізовані навчальні центри та соціально-побутові комплекси, які використовують як польські солдати, так і армії країн-союзниць.

Related Posts