Новини Міжмор'я Польща

У Польщі піднімали дві пари винищувачів F-16

Як повідомили представники Польського війська, патрулювання повітряного простору Польщі було пов’язане з російськими обстрілами України, передає Польське радіо.

Оперативне командування збройних сил Польщі повідомило, що з метою гарантування безпеки повітряного простору держави задіяно дві пари винищувачів F-16, а також союзницький авіазаправник. У вівторок, 2 січня, приблизно о 5:45 ранку піднято пару американських винищувачів, дислокованих на базі в місті Ласк у центрі Польщі, а приблизно о 6:15 злетіла польська пара з бази в районі Кшесіни, що є частиною міста Познань на заході Польщі.

Голова пресового відділу Оперативного командування Збройних сил підполковник Яцек Ґоришевський у розмові з Інформаційним агентством Польського радіо повідомив, що патрулювання було пов’язане з російською масованою ракетною атакою по тероторії України.

«Посилена діяльність нашої авіації є для того, щоб гарантувати безпеку нашому повітряному простору. Адже Україна вже чергову ніч відбивала ракетні удари Російської Федерації. Відмічено посилену активність далекобійної авіації РФ – і знову на Україну нападають з повітря», – сказав підполковник Яцек Ґоришевський.

Опісля повідомлено, що військо припинило патрулювання повітряного простору. У заяві представників армії сказано, що рівень загрози знизився.

У своїх атаках проти України Росія використовує крилаті ракети. У вівторок, 2 січня, постраждав, зокрема, Київ, у районі української столиці збито майже 60 ракет. Жорстких ударів зазнало і друге за величиною місто України – Харків.

Related Posts