Війна Польща Про Україну

Очільник МЗС Польщі закликав відповісти путіну «зрозумілою йому мовою», надавши Україні далекобійні ракети

Радослав Сікорський вважає, що Захід повинен відповісти на останню ракетну атаку росіян на Україну посиленням санкцій, щоб не дати йому виробляти нову зброю з контрабандних компонентів, і наданням Києву ракет великої дальності, передає Польське радіо.

«Ми повинні відповісти на останню атаку на Україну мовою, яку розуміє владімір путін: посиливши санкції, щоб не дати йому виробляти нову зброю з контрабандних компонентів, і надавши Києву ракети великої дальності», – наголосив у середу міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

У ніч з понеділка на вівторок і вранці вівторка сталася чергова серія авіаударів росії по Україні. У вівторок вранці по всій Україні працювала повітряна тривога; росіяни атакували, серед інших, Київ та Харків. Зранку повітряні сили України попередили, що в бік України прямують 16 російських стратегічних бомбардувальників Ту-95М, озброєних ракетами.

«Ми повинні відповісти на останню атаку на Україну зрозумілою путіну мовою: посиливши санкції, щоб він не міг виробляти нову зброю з контрабандних компонентів, і надавши Києву ракети великої дальності, які дозволять йому ліквідувати пускові установки та командні центри», – написав міністр Сікорський на платформі X. Запис був англійською мовою.

У вівторок перед 8:00 Оперативне командування видів Збройних Сил Польщі повідомило, що через активність російської авіації, яка атакує Україну, дві пари – польська та американська – винищувачів F-16 разом з авіазаправником союзників були підняті для гарантування безпеки повітряного простору Польщі.

Related Posts