Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я

Латвія: чотирьом громадянам росії доведеться залишити країну

Четверо громадян росії повинні покинути Латвію, оскільки під час перевірки документів під час так званих виборів путіна виявилося, що вони перебувають у країні нелегально, передає Польське радіо.

Четверо громадян росії, які хотіли проголосувати за президента росії в неділю в Ризі, повинні будуть залишити Латвію. Росіян перевірили латвійські прикордонники і виявилося, що вони перебувають у Латвії нелегально. Найближчим часом їм видадуть наказ залишити країну, і вони матимуть на це тридцять днів. Прикордонники повідомили, що загалом у неділю перевірили документи близько тисячі осіб. За останні два роки латвійці змінили міграційні правила. Дозвіл на постійне проживання для громадян росії, які раніше мали латвійське громадянство або мали статус негромадянина, ставиться в залежність від здачі іспиту з державної мови. Тиждень тому Міністерство внутрішніх справ повідомило, що наразі дев’ятьом особам наказано покинути Латвію.

Водночас латвійські служби підбили підсумки російських виборів у Ризі. Голосування пройшло відносно спокійно. Поліція склала 22 протоколи за порушення порядку, агресивну поведінку та публічне використання символіки, що прославляє воєнну агресію.

Росіяни складають близько 25 відсотків населення Латвії. Вони є найбільшою національною меншиною в цій країні.

Related Posts