Балтія Війна Новини Міжмор'я Про Україну

Очільник МЗС Латвії: необхідно використовувати кошти рф для озброєння України

Про це очільник МЗС Латвії заявив під час пресконференції з очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським у Ризі, передає Польське радіо.

Ми повинні мати можливість використовувати російські кошти не тільки для відновлення зруйнованої війною України, а й для її озброєння, заявив 27 березня очільник МЗС Латвії Кріш’яніс Каріньш.

«Зараз в ЄС ми просуваємося в напрямку використання прибутку від заморожених активів. Це кілька мільярдів євро. Ці кошти можуть бути використані на допомогу Україні», — заявив політик під час пресконференції з очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським у Ризі.

«На мою думку, важливо дивитися на це ширше — не лише на прибутковість активів, але й на самі активи й державні активи, які знаходяться в різних європейських банках. Це сотні мільярдів», — додав очільник латвійської дипломатії.

Прибутки від заморожених російських активів незабаром надійдуть в Україну у вигляді обладнання та боєприпасів, заявив міністр закордонних справ Радослав Сікорський. Про це він розповів у Ризі після зустрічі зі своїм латвійським колегою Кріш’янісом Каріньшем. Він зазначив, що допомога Україні є обов’язком міжнародної спільноти.

«Ми маємо право на самооборону. А режим путіна загрожує не лише Україні, він загрожує нам усім. Тому ми маємо право себе захищати. А це означає, що ми можемо використовувати активи агресора, аби від нього захиститись. Юристи мусять до цього дозріти, уряди про це розмірковують. Знаю одне — росія цих грошей не побачить», — додав він.

Related Posts