Грузія/Вірменія НАТО Польща

Посольство Польщі в Грузії візьме на себе функцію контактного відомства НАТО

Посольство Польської Республіки в Грузії візьме на себе функцію контактного посольства НАТО. Тобто стане місією, що сприяє зміцненню двосторонніх контактів і взаємного співробітництва між Брюсселем і Тбілісі, передає Грузія Online.

Мережа контактних посольств була створена на початку 90-х років як форма підтримки співпраці альянсу з країнами-партнерами. Їх основне завдання – реалізація інформаційних та освітніх проектів з використанням дипломатії. Контактне посольство НАТО, крім іншого, буде допомагати громадянам Грузії в питаннях, пов’язаних з інтеграцією до Північноатлантичного альянсу, організовувати інформаційні зустрічі, політичні дискусії, студентські візити і брифінги.

«Я пишаюся тим, що посольство Польщі в Тбілісі наділили такою престижною і відповідальною функцією. Протягом багатьох років Польща була великим і вірним другом Грузії і її вічним адвокатом на міжнародних форумах. Тому ми задоволені тим, що нам надано чергова можливість підтримати вступ Грузії до альянсу. Ми постараємося реалізовувати проекти, як в Тбілісі, так і в регіонах, що сприятиме підвищенню соціальної підтримки вступу Грузії в НАТО », -. сказав посол Польської Республіки Маріуш Машкевич.

Церемонія наділення дипмісії новими повноваженнями відбудеться в Тбілісі 12 лютого в 15:00 за адресою Оніашвілі, 24.

Related Posts