Антиросійський фронт Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Позиція Співробітництво

Грузія максимально використовує всі міжнародні формати для засудження російської окупації – Залкаліані

Ніяка посада мене не цікавить, я повинен бути відповідальний перед моїми дітьми і онуками, – про це заявив глава МЗС Грузії Давид Залкаліані в парламенті країни на об’єднаному засіданні комітетів по інтеграції з Європою і з зовнішніх відносин, де міністр, зокрема, розповів про використання Грузією міжнародних форматів, передає Грузія online.

Як зазначив Залкаліані, Грузія максимально користується всіма міжнародними форматами для засудження деструктивних дій Росії.

«З 2008 по 2012 роки була коли-небудь Росія предметом таких критичних оцінок в форматі Радбезу? Або на Міністеріали ОБСЄ назвіть хоч одну заяву, прийняту в цей період. Ми знайшли і використовували нові обхідні шляхи для того, щоб деструктивні дії Росії були засуджені з боку міжнародного співтовариства. Чи було коли-небудь, щоб у законодавчому акті США дії Росії оцінювалися з такою гостротою, а окупація називалася окупацією і Грузія була б прив’язана до частини санкцій? Чи це догідлива політика щодо Росії, тоді не знаю, нехай це вирішить суспільство і відповість вам », – заявив Залкаліані.

Міністр сказав і з приводу загибелі грузин на окупованих територіях, зазначивши, що і це питання активно обговорюється з міжнародними партнерами.

Крім того, щодо формату Абашидзе-Карасін міністр зазначив, що це єдиний канал комунікації з Росією.

«Що стосується формату Абашидзе-Карасін, то коли цей формат створювався, позиція опозиції полягала в тому, щоб цей формат був ізольованим від Женеви і там не повинні були ставитися женевські питання. Тепер ви мені говорите, що ми повинні бути залучені в цей формат. Коли ми намагаємося довести загрози до мінімуму, то єдиним каналом комунікації і неформального діалогу з Російською Федерацією є саме цей канал », – заявив Залкаліані.

Related Posts