Балтія Новини Міжмор'я

У Литві затримали екс-посла в Росії

Вільнюське управління Служб спецрозслідувань Литви в рамках досудового розслідування вірогідної торгівлі впливом 7 квітня затримало екс-посла Литви в Росії та ще двох осіб, повідомляє “Європейська правда”.

Як заявляє cлужба, дані досудового розслідування дозволяють обґрунтовано підозрювати, що екс-диполмат Римантас Шидлаускас, який нині є гендиректором Литовської асоціації палат торгівлі, промисловості та ремесел, та співробітник філії одного закордонного акціонерного товариства в Литві домовилися взяти хабар у громадянина Росії, керівника контрольним пакетом акцій одного російського банку.

Є підозри, що за хабар Шидлаускас пообіцяв, користуючись своєю колишньою довголітньої роботою в дипломатичній службі, вплинути на певних осіб з тим, щоб росіянину видали візу шенгенської держави.

Шидлаускас після відновлення незалежності Литви працював в МЗС, обіймав різні високі посади, багато років очолював Консульський департамент МЗС. Він працював послом Литви в Канаді, протягом 2002-2008 років – послом в Росії. Він очолює Асоціацію палат торгівлі, промисловості та ремесел з 2009 року.

Related Posts