Балтія Новини Міжмор'я

Естонія спростить отримання громадянства для молодих володарів “сірих паспортів”

Успішно складені іспити для 9 класу стануть підставою для того, щоб отримати громадянство Естонії в спрощеному порядку. Це передбачає коаліційна угода естонського парламенту, повідомляє. Хоча основна політика громадянства і мови в Естонії не зміниться, новий парламент домовився про додаткові послаблення, передає “Delfi”.

У коаліційній угоді є два послаблення для дітей-негромадян Естонії. По-перше, на спрощене отримання громадянства зможуть претендувати діти, у котрих один із батьків – негромадянин, а другий громадянин іншої країни, але сім’я проживала в Естонії на момент відновлення незалежності. Таким чином громадянство Естонії зможуть отримати півтори тисячі неповнолітніх. У Латвії при такому розкладі дитина повинна здавати на громадянство.

По-друге, на спрощене отримання громадянства зможуть претендувати всі ті молоді володарі “сірих паспортів”, які успішно склали іспит 9 класу з державної мови.

“Цей іспит буде розглядатися як іспит для отримання громадянства. Вони будуть здавати і іспит зі знання нашої конституції. Це теж буде вважатися іспитом для отримання громадянства”, – пояснив кандидат на пост міністра внутрішніх справ, голова Консервативної народної партії (EKRE) Март Хельме.

Related Posts