Новини Міжмор'я Польща

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький летить до Брюсселя

Проект майбутнього бюджету ЄС, підготовлений Європейською комісією минулого року, передбачає менші кошти для Польщі

У неділю прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький летить до Брюсселя, де увечері зустрінеться з комісаром з сільського господарства Філом Гоґаном. Політики обговорюватимуть новий бюджет Євроспільноти після 2020 року. Однією з тем перемовин будуть фонди для фермерів, що вирощують свиней та худобу. Мова йде про обіцяні, додаткові платежі у розмірі 100 злотих за одну свиню і 500 злотих за одну корову. Ці гроші мали бb бути призначені з програми розвитку сільських територій ЄС, яка спрямована на модернізацію ферм і розвиток сільської інфраструктури, повідомляє “Польське радіо”.

Проект майбутнього бюджету ЄС, підготовлений Європейською комісією минулого року, передбачає менші кошти для Польщі, також у сільському господарстві, у зв’язку із запланованим «брекзитом» і новими пріоритетами, такими як оборона та міграційна політика.

Візит прем’єр-міністра Моравєцького до Брюсселя триватиме два дні. У понеділок глава уряду Польщі зустрінеться з комісаром з питань бюджету Гюнтером Етінгером, а також з комісаром з питань Енергетичного союзу Марошем Шевчовичем.

Також у понеділок голова уряду візьме участь у церемонії підписання угоди про фінансування проекту газопроводу Baltic Pipe з програми ЄС «З’єднуючи Європу».

Baltic Pipe є стратегічним проектом, який має гарантувати новий шлях постачання газу на європейський ринок та забезпечити енергетичну безпеку Данії, Польщі та інших країн Центрально-Східної Європи та країн Балтії.

Related Posts