Новини Міжмор'я Польща

Польська делегація наприкінці травня візьме участь в огляді уламків Ту-154М

У процедурі, пов’язаній з черговим оглядом уламків літака у Смоленську, візьмуть участь польські прокурори і криміналісти

Польські прокурори та криміналісти візьмуть участь у процесуальних діях, пов’язаних із оглядом уламків президентського літака Ту-154М у Смоленську. Про це у четвер, 9 травня, повідомила речниця Національної прокуратури Польщі Ева Бялік.

Вона зазначила, що наступна поїздка до Смоленська є результатом виконання запиту про правову допомогу, направленого Слідчою групою №1 Національної прокуратури до Генеральної прокуратури Російської Федерації, передає “Польське радіо”.

«У цих запитах Слідча група №1 звернулася, зокрема, по додаткову перевірку конструктивних елементів літака», – зазначила прокурор Бялік.

До Росії наприкінці травня поїдуть польські прокурори та фахівці-криміналісти.

«На терені аеродрому Смоленськ-Північний, де зберігаються уламки літака Ту-154М, вони візьмуть участь у процесуальних діях, пов’язаних із оглядом цих уламків», – сказала речниця Національної прокуратури.

Нагадаємо, у середу, 8 травня, Слідчий комітет РФ повідомив про схвалення запиту польської сторони у справі чергового огляду уламків Ту-154М. За словами росіян, наприкінці травня має відбутися «детальний» огляд «у присутності польських представників».

У четвер, після повідомлення російської сторони, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький висловив сподівання, що польські експерти зможуть тепер насправді отримати повний доступ до уламків літака Ту-154М, що розбився 10 квітня 2010 року неподалік Смоленська, для проведення необхідних експертиз, «хоч у цей дуже спізнілий час». На його переконання, уламки Ту-154М вже давно повинні бути у Польщі.

Related Posts