Молдова/Румунія

Президент Молдови заявив про можливість розпуску парламенту

Президент Республіки Молдова Ігор Додон зазначив, що в середині наступного місяця може підписати указ про розпуск парламенту і призначення дати нових виборів. Про це лідер Молдови заявив на зустрічі з керівниками дипломатичних установ у Кишиневі, – повідомляє УНН

“Відносно політичної ситуації в країні висловив співчуття щодо тупикової ситуації, що створилася в найвищому законодавчому органі. Зазначив, що, якщо до середини червня не буде створено керівні органи парламенту, я буду змушений підписати указ про його розпуск і про призначення дати проведення дострокових парламентських виборів”, – написав Додон на своїй сторінці в Facebook, коментуючи зустріч з дипломатами.

Глава держави підкреслив, що “це поганий для Молдови сценарій, враховуючи ризики заморожування інвестиційних проектів в галузі інфраструктури, появи нових ризиків у бюджетній системі, перенесення створення уряду і проведення загальних місцевих виборів”.

Складна ситуація в країні пов’язана проблемою формування коаліції, а ймовірність дострокових парламентських виборів у Молдові, за словами експертів, становить 70%. Раніше  президент заявляв, що якщо до 21 червня не буде обрано голову парламенту, а значить, парламент не зможе прийняти жодного закону, йому доведеться звернутися до Конституційного суду з приводу розпуску законодавчого органу. “Якщо блок ACUM не припинить своє почуття самооборони і не вийде на контакт з ПСРМ, не прийме пропозицію соціалістів, тоді пройдуть дострокові парламентські вибори “, – заявив Ігор Додон в ефірі одного з молдавських телевізійних каналів.

Related Posts