Молдова/Румунія Позиція

Додон завинувачує демократів у виведенні грошей з Молдови

Президент Республіки Молдова Ігор Додон заявив, що за кілька останніх тижнів лідери Демократичної партії вивели з держави за кордон близько 50 мільйонів доларів. Про це він повідомив в інтерв’ю AiF, передає УНН.

“50 мільйонів доларів пішли з країни за останні тижні. Я хочу подивитися, що робить Служба щодо недопущення відмивання грошей, яку ще очолюють люди Плахотнюка. Ця інформація з’явилася вчора. 50 мільйонів – величезна сума. Сказали, що ці гроші витратили на сільськогосподарську продукцію, але це неможливо. Ми це розслідуємо”, – зазначив президент.

Додон оголосив, що за цим фактом вже ведеться суворе розслідування. Окрім того, сьогодні з’явилася інформація про обшуки в медіа-холдингу GMG, який належить колишньому лідеру Демократичної партії В. Плахотнюку, хоча у самій корпорації цю інформацію заперечують.

Нагадаємо, нещодавно в Молдові відбулася зміна влади, а фактичний лідер Демократичної партії та олігарх В. Плахотнюк покинув Молдову й нині перебуває за кордоном. Парламент Молдови створив спеціальну комісію з розслідування обставин виведення грошей з молдавської банківської системи.

Related Posts