Балтія Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Позиція Співробітництво

Санду в Вільнюсі: Єдине рішення для розвитку РМ – це євроінтеграція

Єдиним рішенням для розвитку нашої країни є інтеграція в Європейський союз. Про це заявила прем’єр-міністр Майя Санду на зустрічі з президентом Литовської Республіки Гітанас Науседа.

За словами представників уряду, офіційні особи обговорили перспективи молдавсько-литовського співробітництва на різних рівнях, еволюцію внутрішньої політики в обох країнах, реалізацію програми реформ в Республіці Молдова, включаючи питання регіональної безпеки, пише point.md.

Прем’єр-міністр Майя Санду щиро привітала президента Гітанас Науседа з перемогою на президентських виборах і заняттям цій високій посаді. У той же час глава уряду високо оцінив політичну підтримку, надану Литвою європейського шляху нашої країни, і цінну допомогу, запропоновану в процесі проведення галузевих реформ в Республіці Молдова.

Також Майя Санду висловила подяку за підтримку, надану Литвою під час політичної кризи в Кишиневі, і за багатопланову підтримку, яку вони надають Республіці Молдова як в процесах європейської інтеграції, так і в Східному партнерстві. Прем’єр-міністр Молдови підкреслив, що єдиним рішенням для розвитку нашої країни є інтеграція в Європейський союз з метою забезпечення демократії, поваги прав людини та високого рівня життя громадян нашої країни і проведення реформ в ключових областях, таких як сектор правосуддя і боротьба з корупцією.

У свою чергу, президент Гітанас Науседа підтвердив важливість збереження інтенсивної динаміки відносин Республіки Молдова з інститутами ЄС та державами-членами для продовження програми реформ. Чиновник також підкреслив зацікавленість поділитися досвідом Литви з владою нашої країни в проведенні реформ на благо громадян.

В ході візиту прем’єр-міністр Майя Санду зустрілася сьогодні з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінас Антанас Лінкявічюс. Офіційні особи розглянули можливість відновлення діяльності молдавсько-литовської спільної комісії з європейської інтеграції, в якій обговорюються питання, що стосуються як європейської інтеграції, так і економічного співробітництва.

У зв’язку з цим офіційні особи висловили зацікавленість у зміцненні молдавсько-литовського співробітництва в галузі взаємного заохочення і захисту інвестицій, в сфері боротьби зі злочинністю, в галузі стандартизації, а також в аспекті боротьби з гібридними погрозами, пропонуючи в зв’язку з цим організацію захід Східного партнерства ( EAP), присвячене кібербезпеки, восени 2019 року.

Related Posts