Новини Міжмор'я Польща США

Пенс звинуватив Росію в бажанні посварити США і Польщу

Віце-президент США Майк Пенс звинуватив Росію в бажанні зруйнувати партнерські відносини Вашингтона і Варшави.

“Насправді Москва хоче зруйнувати наш альянс, використовуючи свої газові та нафтові ресурси. Але Польща завжди займала тверду позицію, як і ми, щоб просувати енергетичну безпеку і незалежність. З огляду на спроби втручання у вибори в Європі і по всьому світу, ми повинні залишатися пильними щодо намірів і тих кроків, які робить Росія “, – сказав Пенс на прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає point.md

При цьому американський віце-президент висловив упевненість, що “у них (Росії) нічого не вийде, тому що наші союзницькі відносини є найміцнішими в історії”.

“Не дивлячись на провокації, Польща і США ніколи не будуть розділені, тому що ми не просто союзники, ми – родина”, – додав Пенс.

У 2016 році Європарламент прийняв резолюцію під назвою “Стратегічні комунікації ЄС як протидія пропаганді третіх сторін”. У документі стверджувалося, що Росія нібито надає фінансову підтримку опозиційним політичним партіям і організаціям в країнах-членах ЄС. У Москві назвали цей документ деградацією уявлення про демократію в європейському суспільстві і парламентаризму. У РФ неодноразово спростовували заяви про втручання Москви у внутрішні справи інших країн, зокрема, в проведення виборів.

Офіційні представники Росії раніше називали звинувачення на адресу Москви з боку деяких європейських держав, а також США, у вибори – голослівними. Глава МЗС Сергій Лавров, говорячи про нібито російське втручання у вибори різних країнах, заявив, що ніяких фактів, що підтверджують це, немає.



Related Posts