Балтія Новини Міжмор'я

В Держдумі РФ просять виключити Естонію з ООН

У російській Держдумі просять генсека ООН Антоніу Гутерреша виключити Естонію зі складу організації через слова президентки країни про російську мову, повідомляє “Європейська правда”.

Заступник голови комітету Держдуми з освіти і науки Борис Чернишов звернувся до генсека ООН із таким проханням через слова глави естонської держави Керсті Кальюлайд про те, що російська мова в школах становить загрозу для естонської мови і культури.

“Всі особи, які ненавидять росіян і російську культуру, прагнуть принизити і розтоптати одну з найбільших мов, можуть виявитися не тільки на лаві підсудних Гаазького трибуналу, а й потрапити на найстрашніший суд – суд історії”, – заявив Чернишов.

Чернишов упевнений, що заборона на вивчення російської мови є геноцидом російськомовного населення. Він також упевнений, що ООН вживе заходів щодо Естонії у зв’язку зі словами Кальюлайд.

Як повідомлялося, Кальюлайд відвідає Москву з робочим візитом 18 квітня. Перед візитом до Росії глава Естонії заявила, що “безстрокове продовження двомовної шкільної системи є загрозою для існування естонської мови і культури і не підвищує згуртованість естонської держави”.

У Росії Кальюлайд має зустрітися з президентом РФ Владіміром Путіним та планує обговорити з ним конфлікти з Україною і Грузією.

Related Posts