Антиросійський фронт Новини Міжмор'я Позиція Польща Про Україну

МЗС Польщі однозначно засуджує російську політику «паспортизації»

Польща закликає РФ припинити дії, що підривають зусилля, спрямовані на вирішення конфлікту та відновлення спроможності України контролювати власну територію

МЗС Польщі видало заяву у зв’язку з ситуацією в Україні, передає “Польське радіо”.

Польща підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Тому ми однозначно засуджуємо російську політику «паспортизації», яка вже використовувалася російською владою у випадку інших конфліктів.

Ми визнаємо, що указ, підписаний президентом Владіміром Путіном щодо спрощеної процедури надання російського громадянства мешканцям окупованого Донбасу, явно суперечить духу Мінських угод. Такі паспорти не зможуть становити дійсний проїзний документ.

Прийняття такого рішення через кілька днів після оголошення результатів президентських виборів в Україні, які відбулися згідно з демократичними стандартами, що визнало міжнародне співтовариство, є ще однією спробою дестабілізувати Україну та підірвати її територіальну цілісність.

Польща разом з групою членів Ради Безпеки ООН закликає Росію припинити дії, що підривають зусилля, спрямовані на вирішення конфлікту та відновлення спроможності України контролювати власну територію.

Обидві сторони конфлікту повинні докласти всіх зусиль для виконання зобов’язань, прийнятих у рамках Мінських угод.

Related Posts