Балтія Новини Міжмор'я

Глава МВС: Це був не концерт Лепса, а фестиваль Лайми Вайкуле, Борданс образився через Межвіетса

Глава МВС Сандіс Гіргенс (KPV LV) шкодує, що міністр юстиції Яніс Борданс (НКП) свою образу за переобрання Нормунд Межвіетса на посаду глави Служби державної безпеки (МДБ) висловив знецінивши популярну співачку Лайму Вайкуле, повідомляє DELFI.


Борданс вчора зустрівся з прем’єр-міністром Крішьяніс Каріньш (Нове Єдність) і після зустрічі розкритикував главу МВС за відвідування концерту російського співака Григорія Лепса. Він вказав, що присутність Гіргенса на цьому концерті принижує Латвію, так як Лепс пов’язаний з кримінальними колами Росії і знаходиться в “чорному списку” в США і Литві. Крім іншого, Борданс обурився тим, що Лепс не перебуває у чорному списку Латвії.

Гіргенс агентству LETA сказав, що у нього немає правових підстав включати Лепса в “чорний список”. Для цього потрібен сигнал з боку компетентних правоохоронних органів і йому такий сигнал не надходив.

Говорячи про відвідування концерту, Гіргенс вказав, що це не був концерт Лепса, а Міжнародний фестиваль, організатором якого є Лайма Вайкуле.

“Нагадаю – Лайма Вайкуле отримала особливу подяку від президента Латвії – Похвалу за чудовий внесок у латвійську і світову музику”, – сказав Гіргенс.

Глава МВС критику Борданса пов’язує з рішенням обрати на другий термін Нормунд Межвіетса як главу СДБ. Партія Борданса під час голосування покинула зал засідань уряду. Причиною тому стало рішення голосувати в закритому режимі, без звіту про виконану роботу з боку Межвіетса.

Related Posts